Blogg & nyheter

 • Julturne med Refreshments

  30 november, 2013 - 13:40

  Nu har äntligen julturnen med The Refreshments kickat igång och vi är nu på väg mot Umeå. Vi har haft riktigt roliga spelningar i Lycksele, Jönköping, Östersund och Luleå.

 • Publik till Så ska det låta

  21 oktober, 2013 - 09:39

  Hej kära vänner!

  Kom och kolla och heja på oss i publiken till Så ska det låta ikväll! Det finns gratisbiljetter kvar till den som är sugen på måndagsunderhållning.

  Gå in på länken nedan för att boka biljetter. 

  http://simplesignup.se/event/32254-saa-ska-det-laata

 • Kärt återseende i Orsa

  6 augusti, 2013 - 10:36

   

 • Inspelning med Tommy Körberg

  6 augusti, 2013 - 10:19

  I onsdags hade jag och Sophia det stora nöjet att få spendera dagen i Benny Anderssons studio på Skeppsholmen.

  Tommy behövde stämmor på en låt som han håller på att spela in och vi ställde givetvis upp.

  Louise var på Gotland så han fick hålla till godo med två dottar denna dag. 

   

   

 • Danskväll med Mando diao

  25 juli, 2013 - 22:19

  I helgen spelade vi innan Mando diao i Eskilstuna. Efter spelandet blev det dans hela natten lång!

   

   

   

 • Doobidoo färdiginspelat

  19 juni, 2013 - 14:51

  Anders och Måns

  Igår hade vi en mycket rolig men nervös dag då vi för första gången deltog i ett lekprogram på tv. Tur att Lasse är så cool och avslappnad så att man lyckas lugna ner sig. Vårt motståndarlag bestod av Måns Nilsson och Josefin Johansson, två helt underbart roliga personer som vi hoppas vi får träffa snart igen. 

  Om ni är nyfikna på hur det gick för oss så får ni kika på programmet i höst. Det blev olidligt spännande!!!

   

 • Abalonedots i Doobidoo

  17 juni, 2013 - 19:42

  Imorgon ska vi åka till härliga Göteborg och spela in Doobidoo, som kommer visas i höst.

  Det ska bli jätteroligt att träffa Lasse igen men vi är också fasligt nervösa. Vi bad några vänner öva lite med oss härom dan och det gick inte något vidare, vi verkar alla lida av en sorts mild demens när det kommer till texter och namn så håll nu tummarna att vi lyckas gräva fram något vettigt ur minnesbanken till imorgon. 

   

  http://www.svt.se/doobidoo/de-har-gastar-nya-sasongen-av-doobidoo

 • "Abalone dots imponerar" Recension

  19 februari, 2013 - 00:42

  PÅ SCEN ABALONE DOTS Rio Bio (Folkets hus), Skutskär Torsdag Gruppen har gjort succé både i Sverige och USA med sin speciella mix av bluegrass och country som dom själva kallar softgrass och tillsammans med fantastisk stämsång har de imponerat på sin publik. Det var precis vad man gjorde när man besökte Rio Bio i Skutskär där gruppens medlemmar, Louise Holmer, Rebecka Hjukström, Sophia Hogman samt Viktor Källgren på banjo och trummor trakterade en mängd instrument under konserten vilket visade deras breda musikaliska kunnande. Vad sägs om kontrabas, banjo, mandolin, dobro, nyckelharpa samt trummor vilket också ger gruppen dess speciella sound. När man väl sjunkit ner i biografstolen och gruppen spelat sin första låt flyger tanken i huvudet att ”tänk så många bra svenska grupper vi har”, och här står en till. Tjejerna med sitt otvungna och personliga framträdande bjöd oss att njuta av låtar från deras tre album samt eget material, Dan Andersson, Dolly Parton, dalainfluenser samt en specialare om hjärta så där på Alla Hjärtans Dag. Gruppen har varit ett antal gånger i USA och framträtt och efter en spelning i Nashville 2008 fanns den legendariska musikern Al Perkins på plats, han blev imponerad och bad att få medverka på en av deras skivinspelningar. Sedan dess har Nashville och dess välmeriterade country- och bluegrassmusiker samt producenter spelat stor roll i uppkomsten av bandets senaste två skivor. 2008 belönades de också med en Grammis för skivan ”Traveler”. Till saken hör att gruppen fick sitt första skivkontrakt och det i Gästrikland efter en bluegrassfestival i Torsåker år 2005. Arrangörer är Älvkarleby kommun och Skutskärs Folkets Husförening i samarbete med Musik i Uppland http://gd.se/noje/1.5587843-abalone-dots-imponerar

 • Länsturne i Uppland

  13 februari, 2013 - 21:58

  Nu är vi ute på en härlig Upplandsturne! Vi har med oss en riktigt go ljudtekniker

  som heter Mats Andersson, han kör oss dit vi ska och Louise som normalt är den

  enda av oss som kör kan äntligen få ta det lungt i baksätet. 

  Ikväll har vi spelat för utsålda hus i Österunda, publiken var toppen och soppan till

  middag lika så! 

  Om ni bor i Uppland passa på att se oss i veckan.

  Kramar /Rebecka och töserna

 • Skolturné

  30 januari, 2013 - 09:49

  Jan Feb Mars är vi ute på skolturné på olika högstadium i vårt avlånga land. Ny grej för oss som vi upptäckt är mycket givande! Kul att kunna inspirera tonåringarna och guida dem i folkmusikens värld. Det kommer ofta fram ungdomar efter spelningarna som vill testa våra instrument och är sugna på att starta band! Helt rätt, tycker vi!

   

Sidor